Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Μάθε τέχνη κι άσ'τηνε

Πριν δύο μήνες, σε αρκετές από εσάς άρεσαν τα γαντάκια που έδειξα σε εκείνη την ανάρτηση!
Υποσχέθηκα λοιπόν ότι θα έφτιαχνα ένα αναλυτικό post με οδηγίες για να τα πλέξετε μόνες σας. Πριν γίνει αυτό όμως, πρέπει να πούμε μερικά βασικά πράγματα για το βελονάκι και το single crochet. Ξέρω πως κυκλοφορούν ένα σωρό βίντεο στο internet και πως δεν ήταν ανάγκη να μαγνητοσκοπήσω τον ερασιτεχνισμό μου, αλλά απόλαυσα πολύ τη διαδικασία και δεν το αρνούμαι! χιχιχι

Μπορείτε απλώς να δείτε τα βιντεάκια από περιέργεια, ή να πάρετε ένα νήμα και το κατάλληλο βελονάκι (μεγάλα και τα δύο, κατά προτίμηση, ειδικά αν είστε αρχάριες) για να πειραματιστείτε και "να του πάρετε τον αέρα".
Να αναφέρω εδώ πως τα γαντάκια Pluviôse φτιάχτηκαν με νήμα light fingering (3 ply) και βελονάκι 3.50 mm, ενώ στα παρακάτω βίντεο χρησιμοποίησα νήμα worsted (10 ply) και βελονάκι 5.00 mm, για να φαίνεται καλύτερα.














Αυτά τα ολίγα προπαρασκευαστικά για σήμερα. Σε δύο εβδομάδες θα ανεβάσω την ανάρτηση για τα γαντάκια, και θα βρείτε οδηγίες που θα προσαρμόσετε εσείς σε ό,τι νήμα/βελονάκι κι αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε! Αν έχετε απορίες, διευκρινίσεις εντός. :-)

by Saigon

6 σχόλια:

ρίτσα είπε...

πολύ βοηθητικό για εμάς τους αρχάριους, ευχαριστούμε!!:)

Φωτογράφος είπε...

Γενικά πλέκω...με βελόνες...Η μαμά μου μού είχε μάθει, αλλά και η ίδια έπλεκε αριστουργήματα με βελονάκι...Μου είχε μάθει και βελονάκι, αλλά προτιμούσα τις βελόνες...Μεγαλώνοντας καλλιέργησα τις βελόνες. Τώρα λέω να πιάσω το βελονάκι (θυμάμα σαν όνειρο που έπλεκα δίπλα στη μαμά μου, αλλά θυμάμαι πολύ καλά ΠΩΣ πλέκεις με βελονάκι) και η ανάρτηση αυτή ήταν ό,τι πρέπει για να μου φρεσκάρει τη μνήμη!!!Ευχαριστώ!!

mamma είπε...

Δευτέρα πρωί πρωί αγοράζω βελονάκι και μαλλί!!!!!

deadendmind είπε...

Πολύ χρήσιμο το tutorial! Ελπίζω να φτιάξεις κι άλλα :-)

Φιλιά!

xristiana xristodoulou είπε...

πω πω... τώρα το είδα ότι το έχεις από την αρχή! Δηλαδή λες ότι μπορώ και εγώ η άσχετη με το βελονάκι να δοκιμάσω;
με βάζεις σε σκέψεις...

Saigon & Baygon Inc. είπε...

Γυναικείο κι αυτό το ποστ. Χμ. :-)

Μη διστάζετε! Τολμήστε το! Πάρτε υλικά, φτιάξτε και δείξτε και σε μένα να σας καμαρώσω...

Saigon