Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Update

Ναι, όπως πάντα βρυκολακιάζω. Τυράννια! Ας όψεται η ρημάδα η παλινδρόμηση... Αφού όμως ξαγρυπνάω που ξαγρυπνάω, ας γράψω τα νεότερα να περάσει κι η ώρα.

Τελευταία ευκαιρία για ταξιδάκι ήτανε... Να μην την εκμεταλλευόμασταν?
Έτσι λοιπόν περάσαμε το 4ήμερο της Καθαράς Δευτέρας στην Αθήνα. Το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας πήγαινε σημειωτόν, και στον πηγαιμό και στην επιστροφή, ενώ εμείς ήμασταν μόνοι κι άνετοι! Η κίνηση στην Αθήνα ήταν αισθητά πιο χαλαρή, και δε δυσκολευτήκαμε πολύ να βρούμε θέση parking όσες φορές κατεβήκαμε στο κέντρο.
Προσκύνημα στο "Παντοπωλείο Μεσογειακής Διατροφής", βόλτα στην Πλάκα και καφές για την παρέα (κρέπα για μένα) στην "Αμάλθεια" Σάββατο πρωί.

Το βράδυ πήγαμε στο θέατρο "Περοκέ" στο Μεταξουργείο. Ποσώς μας ενδιέφερε το έργο που παιζόταν ("Εκτός ελέγχου... όλα") - για την ακρίβεια, ήταν μάλλον μέτριο. Όμως ως φανατικοί θαυμαστές του Βασίλη Τσιβιλίκα, θα βλέπαμε ευχαρίστως ό,τι κι αν μας σέρβιραν! Ο Τσιβιλίκας ήταν για άλλη μια φορά ένας έρωτας, έκλεψε την παράσταση και μας έκανε να χτυπιόμαστε από το γέλιο ακόμα κι όταν δεν μιλούσε καν... Τον λατρεύουμε!


Την Κυριακή το βραδάκι πήγαμε στο "Salero" στα Εξάρχεια για ισπανικά tapas. Η παρέα ήπιε μια κανάτα sangria και ένα δροσιστικό κοκτέιλ με σαμπάνια που πολύ τα ζήλεψα, κι εγώ φυσικά ζήτησα ένα Virgin Mary, που δεν είχε ούτε ταμπάσκο μέσα. Σαν παγωμένη ντοματόσουπα με σέλινο ήταν (στην Αγγλία και την Αυστραλία το αποκαλούν επίσης "Bloody Shame". Oh, how true). Αλλά δε βαριέσαι... :-)

Αμέσως μετά πήγαμε στο Μοναστηράκι, όπου είχαμε κάνει κράτηση για τις "Νύχτες Κωμωδίας" της Λουκίας Ρικάκη (και το blog τους εδώ). Κλασικά είχαμε λιώσει στα γέλια πριν καν αρχίσει η παράσταση (το συνηθίζουμε άλλωστε, όταν βρισκόμαστε οι τέσσερις μαζί) και ήμασταν εξαιρετικά προθερμασμένοι μόλις ανέβηκαν οι stand-up comedians. Φαντάζομαι πως βοηθήσαμε αρκετά, έτσι που χαχανίζαμε ασταμάτητα από το μπροστινό τραπέζι, και τους δώσαμε παλμό! Κάποιοι άλλοι πελάτες εκείνο το βράδυ προσπαθούσαν να γίνουν ένα με τον τοίχο και να περάσουν απαρατήρητοι, μην τυχόν και ασχολούνταν κανείς μαζί τους και 'ρεζιλευτούν'... Ξενέρωτοι.
Εμείς περάσαμε τέλεια, τέλεια! Συμμετείχαμε στην πλάκα και στο τέλος κερδίσαμε και το βιβλίο της Ρικάκη "Συμφωνία Χαρακτήρων". Το ότι δεν γέννησα μετά από τόσα βροντερά γέλια είναι καθαρό θαύμα. LOL
Θα μας μείνει αξέχαστη όλη η εκδρομή, ευχαριστούμε ατελείωτα τους οικοδεσπότες μας για όλα όσα έκαναν για μας (πάλι), σας σκεφτόμαστε πολύ και όλο για σας λέμε...


by Saigon

2 σχόλια:

ZlatkoGR είπε...

Τσι-βι-λί-κας, Τσι-βι-λί-κας!

ColourfulMind είπε...

Εμένα πάλι δεν μου αρέσει ο Τσιβιλίκας. Είναι νομίζω ως ηθοποιός άτομο που είτε τον λατρεύει είτε δεν τον αντέχεις. Ανήκω στη δεύτερη κατηγορία ;-p

Τέλεια περάσατε, πάντα τέτοια!