Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Mix Tape (IV)


Ο Αλφ ο Εξωγήινος
Δεν είναι κρίμα που αυτή τη σειρά δεν την ξαναέδειξαν ποτέ? Τη λατρεύαμε!
Γενικώς πολλές από τις σειρές που βλέπαμε παλιότερα, και που άξιζαν, δεν προβλήθηκαν ξανά. Γιατί άραγε? Και γιατί κάθε χρόνο γεμίζουν το πρόγραμμα των καναλιών με επαναλήψεις-σκουπίδια? Πότε επιτέλους θα τους πιάσει κι αυτούς μια ρετρό διάθεση? :-P


Ο τροχός της μόδας
Το έχω ακόμα το "Fashion Wheel". Ήταν η πρώτη φορά που κυκλοφορούσε στην ελληνική αγορά μια ξυλομπογιά για παιδιά με το χρώμα του ανθρώπινου δέρματος. Ως τότε βολευόμασταν με ροζ (που παραήταν ροζ) ή τίποτα. Αυτή ήταν η αγαπημένη μου ξυλομπογιά, και την κράτησα για πάρα πολλά χρόνια έξω από το κουτί της, πάντα στη μολυβοθήκη στο γραφείο μου, για να τη βλέπω.


Το Game Boy
Αγαπημένο μου Game Boy. Μπορεί να μην είχαμε ποτέ δικό μας, πέρασα όμως ατελείωτες ώρες από τη ζωή μου κολλημένη στο Tetris, επιλέγοντας για μουσική υπόκρουση το Type C, το Menuet από τη Γαλλική Σουίτα no.3 σε Σι ελάσσονα του J. S. Bach (έτσι ακούγεται στην κλασική κιθάρα, έτσι ακουγόταν στο Game Boy).


O Φωτεινούλης Αγκαλίτσας
Πολύ θα 'θελα να τον είχα ακόμα. Σίγουρα θα άρεσε και στον Αστέρη!
Ο δικός μου ήταν με γαλάζιο σώμα και σκουφί. Όταν τον έσφιγγα άναβε το μουτράκι του με ένα πολύ γλυκό φως! Αργότερα που χάλασε η λάμπα του την έβγαλα, και η τσέπη χρησίμευσε ως κρυψώνα.


Το "Μάντεψε Ποιος"
Θυμάμαι τη "Μαίρη", με κάτασπρα μακριά μαλλιά και τεράστια σαρκώδη χείλη. Τον "Βασίλη", με ελαφριά φαλακρίτσα και μούσια. Μια καστανή με λουλουδάτο καπέλο. Έναν άλλο, που έμοιαζε απίστευτα με τον Προκόπη Παυλόπουλο (LOL). Πολύ μου λείπει αυτό το παιχνίδι, στην παλιά του έκδοση.


Τα Gummi Bears σε καρτούν
Ξεχάστε αυτή την αηδία (αναγούλα, όνειδος και αποτροπιασμός). Όποιος έβλεπε αυτά τα λαστιχωτά αρκουδάκια στην τηλεόραση κάθε σαββατοκύριακο και τα θυμάται ακόμα, ξέρει τη διαφορά. Κι ας μην ήταν τα αγαπημένα μου. Χίλιες φορές προτιμότερα από τη σημερινή κατάντια των τηλεοπτικών θεαμάτων για παιδιά γενικώς. Άτιμη κενωνία!

Απολαύστε το βίντεο για το Mix Tape Ιουλίου:

Ο "Μαστροχαλαστής"!!! :-)

by Saigon

Mix Tape (I), (II), (III)

4 σχόλια:

Crazy Tourists είπε...

Μόνο το Fashion Wheel δεν ξέρω...
Τι μου θύμησες πάλι μες στη ζέστη!!!

Τρελοτουρίστρια

Saigon & Baygon Inc. είπε...

Να'σαι καλά, Τρελοτουρίστριά μου, που έχεις κουράγιο και αφήνεις σχόλιο μέσα σ' αυτή τη ζέστη! Ερημιά έπεσε! χαχαχαχ
Φιλιά πολλά!

Saigon

Φωτογράφος είπε...

Όλα τα θυμάμαι, όσα λες...

Αλλά πιο πολύ από όλα με συγκίνησες με τον Φωτεινούλη, τον οποίο ακόμα έχω και μάλιστα η ανάρτηση σου αυτή ήταν η αφορμή να τον ψάξω στα "σηκωμένα" μου παιχνίδια και τον βρήκα!Κίτρινος είναι ο δικός μου και πάω στοίχημα ότι αν αλλάξω μπαταρίες θα δουλεύει-θυμάμαι μέχρι μεγάλη που μου άρεσε να τον βλέπω να φωτίζει.

Έχω πάρει στη μικρή μου από τους σύγχρονους φωτεινούληδες-ένας ιππόκαμπος είναι-πολύ γλυκός, αλλά τώρα που βρήκα τον δικό μου θα της τον χαρίσω!

Saigon & Baygon Inc. είπε...

@ Φωτογράφος:
Τι γλυκόοοοοοοοοοοο!!!
Είμαι σίγουρη πως η μικρή θα καταχαρεί! Είναι υπέροχο που έχεις κρατημένα τα παιδικά σου παιχνίδια. Και χαίρομαι που η δική μου συγκίνηση σε έκανε να συγκινηθείς. :-)
Να σε βλέπουμε συχνά από δω!!

Saigon