Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Mix Tape (V)


Η κορδέλα της ρυθμικής γυμναστικής
Δεν ξέρω αν η μόδα χτύπησε κι άλλα δημοτικά σχολεία εκείνη τη χρονιά, ούτε αν κατά περιόδους ξαναγυρνάει για να ξετρελάνει τα κορίτσια. Πάντως το 1991 τα καταστήματα αθλητικών ειδών στην πόλη μου έκαναν τις πιο υψηλές πωλήσεις όλων των εποχών σε κορδέλες. Όλες είχαμε! Η δική μου ήταν απαλό ροζ σαν κουφέτο, σατέν και πανάλαφρη. Για να την ξεχωρίζω από τις ίδιες των συμμαθητριών (διότι μια επαρχιακή πόλη δεν επρόκειτο να έχει τεράστια ποικιλία στα χρώματα, και είχαμε περιοριστεί σε 3-4 από δαύτα), είχα κολλήσει πάνω στο ξυλάκι ένα μικροσκοπικό αυτοκόλλητο, ένα πράσινο μήλο με πονηρό χαμογελάκι σε μαύρο φόντο.


Το ανεμιστηράκι χειρός
Πολύ διαδεδομένο τις χρονιές 1990-1991, το εικονιζόμενο ανεμιστηράκι είχε τη δυνατότητα να αλλάζει κεφαλή και από ανεμιστηράκι να γίνεται χτυπητήρι του φραπέ. LOL
Μάλιστα σε ένα επεισόδιο της σειράς "Οι Τρεις Χάριτες", η θεία Μπεμπέκα βγάζει ένα τέτοιο ανεμιστηράκι από την τσάντα της για να ανακουφιστεί από τον καύσωνα (εδώ το βίντεο, η σκηνή από το 2:30 ως 4:09).


Το παγωτό-μπαλάκι
Εκνευριστικό? Ναι, αλλά και ρετρό. (χιχιχιχι)


Τα πλαστικά παπουτσάκια για τη θάλασσα
Έγκλημα!! Κάποιος να φωνάξει τη fashion police!!!
Σας έχω άλλη μια σχετική φωτογραφία, θα τη βάλω όμως σε κάποιο από τα επόμενα Mix Tape. Πάντως αυτός ο λαστιχένιος πάτος-ουράνιο τόξο είναι όλα τα λεφτά!


Το Σούπερ-Ατού
Μου λείπει πολύ αυτό το παιχνίδι. Είμαι σοβαρά, γιατρέ?
Το εικονιζόμενο deck είναι διπλό Mix Tape, γιατί ήταν δώρο του αγορίστικου περιοδικού Μπλεκ.
Είχα ένα deck σούπερ-ατού με ιστιοφόρα. Κάθε φορά που το θυμάμαι, φέρνω στο νου μου τον αγαπημένο μου ξάδερφο, που δε ζει πια...

Δεν είχαν πολλά σχόλια οι φωτογραφίες για το Mix Tape αυτού του μήνα, ίσως επειδή με πήρε από κάτω η νοσταλγία και μελαγχόλησα λιγάκι. Θα σας αποζημιώσω όμως με το βιντεάκι, που πάντα το αγαπώ και μου θυμίζει ευτυχισμένες και ανέμελες εποχές:

Όποιος πέρασε καλά βλέποντας αυτή την ταινία στα παιδικάτα του, ας σηκώσει το χέρι να γίνουμε πολλοί! :-)

by Saigon
Mix Tape (I), (II), (III), (IV)

4 σχόλια:

sstamoul είπε...

Σούπερ Ατού και Μπλεκ! Εκεί κόλλησα εγώ! Ποια Μανίνα και ποια Κατερίνα; Μπλεκ διάβαζα με μανία!
Και την ταινία την έβλεπα ξανά και ξανά πολύ μετά τα "παιδικάτα" μου... Αχ...
(Σου 'χω πει πόσο μ' αρέσουν τα Mix Tape;)

Unknown είπε...

Σ'αυτό το ύψος καλά είναι ή να το σηκώσω ψηλότερα? ? ? Τι μου θύμησες τώρα!!!!!!

Σοφία είπε...

φφφφφ κατσε να θυμηθω κι αλλα:

Σιδεροτυπα κι αφισες,γιογιο (αυτα με το κορδονι ντε οχι τα αλλα για τα ... κακα),λαμπαντα (ο χορος) και λαμπαντα-φουστα (για να τον χορευεις),λαστιχακια για τα μαλλια ντυμενα με υφασμα (σουρακια τα λεγαμε εμεις),αδεια κουτακια κοκα-κολα με κομμενο το πανω μερος να μεταμορφωνονται σε... μολυβοθηκη....κι ενα σωρο αλλα...Τι μου θυμισες παλι...

Saigon & Baygon Inc. είπε...

@ Στέλλα:
Χαίρομαι που αρέσουν και σε κάποιον! Μα γιατί να πηγαίνουν τόσο άπατα τα Mix Tape, βρε παιδί μου...

@ Μαρία Ζ.:
Αλήθεια??? Αχ πολύ χάρηκα!!! Γεια σου Μαρία, να περνάς συχνά από δω!

@ Σοφία:
Ωραίες και αυτές οι ιδέες! Δεν είναι ότι τις παρέλειψα από την ανάρτηση, πάντως! Αυτό ήταν το πέμπτο θεματικό post και έχω υλικό για κάθε μήνα ως τα Χριστούγεννα τουλάχιστον!

Saigon