Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Mozilla Wars

Πέρσι που ήμουν έγκυος, ο Woody αποφάσισε να μου κάνει δώρο ένα laptop για του Αγίου Βαλεντίνου. Βέβαια κατέληξε να το χρησιμοποιεί περισσότερο ο ίδιος παρά εγώ, αφού μετά τη γέννα ο χρόνος μου ήταν γεμάτος από άλλα πράγματα έτσι κι αλλιώς. Το Νοέμβριο πήρε και ένα πολύ πρακτικό βοηθητικό τραπεζάκι από το ΙΚΕΑ (φυσικά) για να πάψει να κάνει κατάληψη στο τραπέζι του σαλονιού, και η εξάρτησή του από το Facebook, το internet και γενικώς το laptop, επισημοποιήθηκε κανονικά. Εγκατέστησε και το λατρεμένο του Pro στο laptop, και έδωσε νέο νόημα στο τριγωνικό χερούλι του τραπεζιού, αποθηκεύοντας εκεί το gamepad για το Pro, τυλιγμένο στο καλώδιό του.

Πριν λίγο καιρό ο Woody απέκτησε ένα μικρό netbook, πολύ λειτουργικό, γεγονός το οποίο έδωσε πλέον σε μένα το δικαίωμα να πάρω το laptop στη δική μου μεριά του σαλονιού και να το χρησιμοποιώ. Επιτέλους.
Πήραμε άλλο ένα τραπεζάκι (σε κόκκινο) για μένα, και τώρα έχουμε ο καθένας το δικό του φορητό υπολογιστή στο σαλόνι. Τα βράδια, αφού βάλουμε το Αστεράκι για ύπνο, ξαπλώνουμε ο καθένας στον καναπέ του και σερφάρουμε, ανταλλάσουμε links και τα σχολιάζουμε, διαβάζουμε άρθρα και κουβεντιάζουμε. Ωραία εικόνα, ε; Μη βιάζεστε. Διότι το μικρό netbook, με την οθονίτσα του, δεν είναι ακριβώς το ιδανικό περιβάλλον για να παίξεις Pro. Επομένως, σχεδόν κάθε βράδυ, ο Woody ζητάει να αλλάξουμε θέση για να καθίσει εκείνος στο laptop και να παίξει. Και συνεπώς με βγάζει από την άνεση της θέσης μου, με απομακρύνει από το δίσκο και τα αρχεία που έχω αποθηκευμένα εκεί, και γενικώς με στέλνει στην εξορία!! (γκρρρρρρρρ)

Τώρα τελευταία ανακαλύψαμε τα themes που παρέχει ο Mozilla. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές και μου αρέσει να βάζω καινούριο φόντο κάθε βδομάδα. Βρήκα, λοιπόν, τον τρόπο να εκδικούμαι τον Woody για την εξορία και να τον κάνω να τραβάει τα μαλλιά του...
Κάθε φορά που με διώχνει από το laptop, του αλλάζω theme στο Mozilla στο netbook, και το βλέπει την επόμενη μέρα το πρωί όταν το ανοίγει. Οι επιλογές μου όμως είναι πολύ προσεκτικές! Διαλέγω γλυκουλιές που ξέρω ότι θα τον κάνουν να βγάλει αφρούς και να διαμαρτύρεται με την κραυγή "ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΒΡΕ!!!!!". (χεχεχεχ)
Ο Homer Simpson με τα ντόνατ στην κοιλιά ήταν η πρώτη ανταρσία (και η λιγότερο οδυνηρή):


Ύστερα ήρθε η κάτω βόλτα, με τα ακόλουθα:






Επίσης είχαμε και αφιέρωμα στο Hello Kitty (που σιχαινόμαστε κι οι δυο):



Αυτό που τον έκανε να τσιρίξει από τον αιφνιδιασμό ήταν το εξής:

και γέλασα πολύ, γιατί προσπαθούσε να το αλλάξει πανικόβλητος κάνοντας "ΑΑΑΑΑΑΑ!!!" LOL

Τα χειρότερα μούτρα ωστόσο, που του πήρε αρκετές ώρες να τα ξεχάσει, τα κράτησε όταν έβαλα αυτό:


:-D
by Saigon

Υ.Γ.: Καθώς γράφω αυτό το post, είμαι στο netbook και το νέο φόντο του καλού μου εδώ και λίγα λεπτά είναι μερικές χούφτες τρισχαριτωμένες καρδούλες και ένα αρκουδάκι. Θα το δει το πρωί και θα του έρθει κόλπος. Πλάκα έχει. χιχιχιχιχι

10 σχόλια:

An-Lu είπε...

Ως αναμένετο, η αφεντιά μου έχει βάλει σε μόνη βάση το theme της μικρής γοργόνας φυσικά!

Saigon & Baygon Inc. είπε...

@ An-Lu:
Καλώς τη γοργόνα! ;-)
Ε ναι, λογικό. Και πολύ καλή επιλογή, I must say! Θα έχει πλάκα όμως ο Τρυποκάρυδος να ξεχαστεί καμιά μέρα και να ανοίξει το netbook μπροστά σε πελάτες ή συνεργάτες, και όλοι να καμαρώσουν καρδούλες, αρκουδάκια και κουνελάκια του Πάσχα! χιχιχι
Μου άρεσε πολύ που είδα σχόλιο από σένα, να μας ξανάρθετε. :-D

Saigon

AE (antidrastic-element) είπε...

Tha to thelame omos na mas pei ki o Woody poio einai t'agapimeno tou ap'ooooola!! (kala, ama de borei na dialeksei ena... borei na pei kai 2!) =D

Saigon & Baygon Inc. είπε...

@ Antidrastic-element:
O Woody άλλαζε τα δικά μου και έβαζε τους πιγκουίνους από το Madagascar για μερικές μέρες, επίσης του αρέσει μια γκρι γάτα με γαλαζοπράσινα μάτια, και τα σκυλιά.
Όμως από αυτά που του διάλεξα εγώ (με τόση τρυφερότητα) εξακολουθεί να πετάει φλύκταινες με το ροζ λεοπάρ!!! χεχεχεχ

Saigon

drSpock είπε...

Ε, μα ροζ λεοπαρ?! Να ήταν κανονικό λεοπαρ δε νομίζω ότι θα είχε πρόβλημα! :)

(ΥΓ: Ο Αστέρης είναι πολύ χαριτωμένος στο βιντεο!)

Saigon & Baygon Inc. είπε...

@ Dr Spock:
Έκτακτο δελτίο. Κυρίες και κύριοι, σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις, ο Woody δεν έχει πρόβλημα απλώς με το ροζ λεοπάρ, αλλά γενικότερα με το λεοπάρ, σε οιαδήποτε απόχρωση κι αν βρίσκεται. Οι έρευνες απέδειξαν πως το ηχητικό εφέ "ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ" είναι ικανό να επαναλαμβάνεται επ'άπειρον άμα τη εμφανίσει του εν λόγω pattern.
:-D
(Ευχαριστούμεεεεεεεεεε!!)

Saigon

Crazy Tourists είπε...

Όλα μπορώ να τα αντέξω εκτός από το γαύρικο! Τον τρλέλανες καλέ τον άνθρωπο!
Οι σαλιάρες από κάτω άπαιχτες!

Τρελοτουρίστρια

Saigon & Baygon Inc. είπε...

@ Τρελοτουρίστρια:
Ως ορκισμένος ΠΑΟΚτσής, δε θα ήταν δυνατόν να ΜΗ μου κρατήσει πολύωρα μούτρα μ' αυτή την επιλογή. χαχαχαχαχ
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια! Αν τυχόν θέλετε σαλιάρες για δώρο, επικοινωνήστε και το συζητάμε!

Saigon

Acro είπε...

Το Laptop της Γεωργίας πάντως (εγώ επίσημα χρησιμοποιώ το PC), βρίσκεται πάνω σ' ένα τέτοιο τραπεζάκι του ΙΚΕΑ μπλε, ενισχυμένο με 4 τροχούς για ύψος/εύκολη μετακίνηση. Αυτό που έχετε είναι ιδανικότερο (το πήραμε για την κουνιάδα μου), αλλά ΔΕΝ χωράει το 17άρι laptop ΚΑΙ το ποντίκι ταυτόχρονα :)
Οι βίοι μας είναι κάπως παράλληλοι στα τεχνο-σημεία πάντως. Ειδικά αν ψάχνουμε κάτι και οι δύο.
Κατά τα άλλα, μιας και εκείνη έχει το διπλοπύρηνο, εκεί παίζονται αναγκαστικά όλα τα παιχνίδια που απαιτούν επεξεργαστική ισχύ. Πάντως, δεν της πειράζω τα themes. (προτιμάμε τον Chrome που είναι ελαφρύτερος από τον mozila, και δεν έχει ακόμη ΤΟΣΟ μεγάλη συλλογή themes, αλλά ο λόγος δεν είναι αυτός. Ο λόγος είναι ότι αν αρχίσω να πειράζω τέτοια πράγματα, θα βρεθώ μπροστά σε password protected laptop:) )

Saigon & Baygon Inc. είπε...

@ Acro:
Ω, τι κρίμα, δεν ξεύρετε τι χάνετε. :-P
χιχιχιχι
Παραδέξου το, έχει πλάκα!

Saigon