Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Γιατί Etsy!

Πριν αρκετούς μήνες, η αγαπημένη Μ. με μια αναφορά σε ένα από τα υπέροχα Pieces of M. της, με έβαλε σε πειρασμό.
Μπορεί να μην ακολουθώ καθόλου τις τάσεις της μόδας, μου αρέσουν όμως τα ιδιαίτερα πράγματα, μου αρέσει να φρικάρω τη μικρή επαρχιακή πόλη όπου κατοικώ (LOL), και φυσικά περνάω μια ρετρό φάση μιας και πλησιάζω τα πρώτα -άντα (γκουχ-γκουχ).
Ήταν αδύνατο να μείνω ασυγκίνητη από αυτήν την τσάντα:


Γι' αυτό και την αγόρασα!!!


Είναι φτιαγμένη από το σκληρό εξώφυλλο ενός παλιού βιβλίου. Αξιοποιήθηκαν τα δύο εξώφυλλα και η ράχη του βιβλίου ως σκελετός της τσάντας. Το εσωτερικό ντύθηκε με ταιριαστό ύφασμα, οι γαλάζιες χάντρες στα συρμάτινα χερούλια είναι ό,τι πρέπει, και το κούμπωμα είναι ένα ωραίο κουμπί και ένα κομμάτι κορδέλα.


Μέσα βρήκα και μια πλαστικοποιημένη και διπλωμένη σελίδα του βιβλίου, ραμμένη σε τρεις πλευρές ώστε να χρησιμεύσει ως μικρή θήκη για χαρτιά ή κάρτες.

Μου άρεσε τόσο πολύ και έκανε τέτοια αίσθηση το βράδυ που την πρωτοπήρα μαζί μου σε έξοδο, που αποφάσισα να παραγγείλω άλλη μία τσάντα που μου άρεσε ακόμα περισσότερο...


Ω ναι. Τσάντα φτιαγμένη από δύο δίσκους βινυλίου. Πώς και πώς την περίμενα να φτάσει, τρεις μήνες τώρα!!!!


Ένα κομμάτι από τον κάθε δίσκο κόπηκε για να σχηματιστεί η επίπεδη βάση. Μετά οι δύο δίσκοι ενώθηκαν μεταξύ τους με επένδυση και πλαϊνά από ύφασμα.
Ο ένας δίσκος είναι Kenny Rogers και ο άλλος Alabama.


Κουμπί και κορδέλα για το κλείσιμο. Συρμάτινα χερούλια με ξύλινες χάντρες. Τέλειο vintage φινίρισμα!
(οι φωτογραφίες είναι οι διαφημιστικές, και τα περιεχόμενα της τσάντας δεν είναι δικά μου!)


Την πήρα μαζί μου χτες βράδυ που βγήκαμε για ποτό, και άκουγα τα σχόλια θαυμασμού από τα γύρω τραπέζια. Είναι ευρύχωρη και την έχω ήδη λατρέψει! Το μόνο κακό είναι που δε μπορώ να τη βάλω στον ώμο, αφού τα χερούλια είναι αρκετά μικρά.

Και δε θα μπορούσε να λείπει το ασορτί πορτοφόλι, ασφαλώς:

"The Day of the Jackal" του Frederick Forsyth.
[via imdb] / [via wikipedia]

:-)

by Saigon

Υ.Γ.: Το ξέρω, χαθήκαμε. Ο Baygon όμως λείπει φαντάρος εδώ και ένα μήνα, και όσο να 'ναι δεν έχω έμπνευση να γράψω post χωρίς τον κολλητό μου...
Καινούριο Mix Tape προσεχώς, στις 20 του μηνός.

6 σχόλια:

sstamoul είπε...

Απίθανες είναι!!! Με γεια σου!

Acro είπε...

Με γεια με γεια. (Αν και προσωπικά δεν θα κουβαλούσα τέτοιες τσάντες. Ίσως εξαιτίας της φτηνής δικαιολογίας ότι είμαι άντρας :))
Προσεχτικά μόνο με τα βινύλια που είναι εύθραυστα. Αν και, σε περίπτωση ατυχήματος-που το απεύχομαι- μπορείς πάντα να κόψεις τον σπασμένο δίσκο στο ύψος του υφάσματος με τροχό, (για να μη φαίνεται άσχημα) και να κολλήσεις εξωτερικά έναν άλλον δίσκο κομμένο αντίστοιχα. Μοναδική δυσκολία σ' αυτό, ποιο βινύλιο να θυσιάσεις. (Μια επίσκεψη στη Γούναρη (πλατεία Ναυαρίνου) χαμηλά δεξιά στο παλαιοπωλείο/δισκοπωλείο βέβαια, θα σου προμηθεύσει πρώτες ύλες σε πολύ καλές τιμές.

Sike είπε...

απίθανη η βιβλιοτσάντα!!! θέλωωωω!!!

Crazy Tourists είπε...

Γαμάτες!! Ιδίως αυτή με τα βινύλια!!

Τρελοτουρίστρια

M είπε...

Πολύ χαίρομαι που σου δίνω αφορμές να ανανεώνεις το στιλ σου. :P

Saigon & Baygon Inc. είπε...

@ Στέλλα:
Μερσί! Παρεμπιπτόντως, το δικό σου χειροποίητο κατιτίς τελείωσε χτες, φωτογραφήθηκε σήμερα, θέλω να το πλύνω προσεκτικά εντός του Σ/Κ, και μένει να σου το στείλω! Πες μου αν προτιμάς συστημένο ή κούριερ!
Α, αναλυτικό post σχετικά έχει ήδη γραφτεί και προγραμματιστεί για τις 27 του μηνού (τουτουνού, όχι τ' αλλουνού). Υπομονή! :-Ρ

@ Acro:
Πολύ ωραίες οι συμβουλές σου για την περίπτωση τραγικού συμβάντος στην ολοκαίνουρια τσάντα μου (*χτυπάει ξύλο, φτύνει στον κόρφο της, τινάζει τα πέτα*), αχρείαστες να 'ναι! LOL

@ Sike:
Eδώ οι βιβλιοτσάντες!

@ Τρελοτουρίστρια:
Κι εγώ τη λάτρεψα!!! Την ήθελα σαν τρελή μόλις την είδα, και έβαλα στην άκρη τα λεφτά για να την πάρω. Είναι υπέροχη και τρομερή ως conversation starter! χαχαχ

@ Μ:
Ωωωωωωωωω, υποκλίνομαι στην ιέρεια του ώσομνες. :-D

Saigon