Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Mix Tape (III)


Το πτυσσόμενο ποτηράκι
Με βιδωτό καπάκι, έπιανε ελάχιστο χώρο στην τσάντα και ήταν πολύ της μόδας κάποτε στο δημοτικό. Το δικό μου ήταν με κίτρινη βάση και καπάκι όπως στη φωτογραφία, αλλά οι δακτύλιοι του ποτηριού ήταν διάφανοι και άχρωμοι. Βέβαια πάντα υπήρχε ο κίνδυνος να μην έχουν σφηνώσει καλά μεταξύ τους οι δακτύλιοι και να καταρρεύσουν ενώ το ποτήρι ήταν γεμάτο... χαχαχαχ


Τα δόντια του κροκόδειλου
Παιχνίδι με concept πιο απλό από την 'Εγχείριση' ή το 'Μην ξυπνήσεις το μπαμπά'. Έπρεπε να σπρώξεις με το δάχτυλο τυχαία δόντια στο κάτω σαγόνι του κροκόδειλου, χωρίς να σε δαγκώσει! (βιντεάκι εδώ) Ναι, το είχαμε κι αυτό, γύρω στο 1994, όταν μέναμε στο νησί.


Το πουλί που πίνει νερό
Οι πιο παλιοί θα το θυμούνται οπωσδήποτε... Τι να πούμε τώρα, δεν περιγράφεται. Καλύτερα να σας παραπέμψω σε βίντεο για να το δείτε εν δράσει, αν δεν το ξέρετε ήδη.
(και εδώ η εξήγηση για το πώς λειτουργεί)


Το Etch-A-Sketch
Πω πω πω... Ήταν απίστευτα δύσκολο να ζωγραφίσεις μ' αυτό το πράγμα! Το ένα κουμπί κουνούσε τη γραφίδα κάθετα και το άλλο οριζόντια. Αν έπαιζες και με τα δύο ταυτόχρονα και προσεκτικά, ίσως και να πετύχαινες μια σωστή (και όχι τεθλασμένη) διαγώνια γραμμή. Όλο όμως ήταν μια μονοκοντυλιά! Για να σβήσεις ό,τι είχες ζωγραφίσει, κουνούσες δύνατά το παιχνίδι με τα δύο χερια και καθάριζε η οθόνη.


Τα στυλό με νερό
... και με γόνδολες να επιπλέουν μέσα σ'αυτό. Ή με αυτοκίνητα της Formula 1. Ή με ό,τι τελοσπάντων είχαν να διαφημίσουν ή να τιμήσουν οι κατασκευαστές του στυλό! Κάποτε αυτά τα στυλό ήταν ένα πολύ δημοφιλές σουβενίρ από ευρωπαϊκούς προορισμούς, και φυσικά το απόλυτο χάζεμα για τα παιδιά.


Το μπουφάν Fly
Πριν γεμίσουν οι τάξεις των λυκείων από μαύρα Fly με πορτοκαλί επένδυση,
-- [ωχ! αυτό το σχόλιο σηκώνει πολλή κουβέντα! Θυμάστε που ήταν κλασική φάρσα να φορέσει όλη η τάξη τα Fly μέσα-έξω? Θυμάστε τον Καλλυβάτση με το Fly παραχωμένο μέσα απ' το τζην να λέει "Γιατί έχουν αθηναϊκές πινακίδες"? ROTFL!! Μη δίνετε σημασία, συνεχίζω.] --
ήταν πολύ διαδεδομένο το Fly (και η επένδυσή του) σε άλλες αποχρώσεις. Στο λύκειο ανακάλυψα το κρυμμένο Fly του πατέρα μου από τα '70s και το φόρεσα με πάθος μέχρι που το έλιωσα. Ήταν μπλε σκούρο. Μέσα-έξω.

Ορίστε το βίντεο για το Mix Tape αυτού του μήνα:

Θυμάμαι πως είχα πάει σε κάποιο σπίτι όπου το είχαν, και γελούσα με το πόσο αφύσικα και προχειροφτιαγμένα ήταν όλα, π.χ. πλαστικό και σκληρό κρεβάτι κλπ. Εγώ ως λάτρης των κουκλόσπιτων, έμενα παγερά αδιάφορη μπροστά σ' αυτόν τον παροξυσμό από ροζ! χαχαχα

by Saigon

Mix Tape (I), (II)

4 σχόλια:

Crazy Tourists είπε...

Μόνο αυτό το πτηνό δεν ήξερα!! Τι μου θύμησες παλι! Ρε λες να γέρασα;
Καλό βράδυ!

Τρελοτουρίστρια

mamma είπε...

Αχ, αυτό το ποτηράκι τι μου θυμίζει!

YO!Reeka's είπε...

σπαω το κεφαλι μου να θυμηθώ πως το έλεγαν το μαγικό πίνακα

Saigon & Baygon Inc. είπε...

@ Τρελοτουρίστρια:
Ε όχι δα! χαχαχαχ
Να λες "Δεν το θυμάμαι, μάλλον αγέννητη θα ήμουν". :-P

@ mamma:
Πλέον η μόνη ευκαιρία να το δω εν δράσει είναι σε ένα καμένο επεισόδιο "Κων/νου και Ελένης" που το βγάζει ο Κατακουζηνός από την τσέπη για να αδειάσει εκεί το γάλα, από σιχασιά για το ξένο φλιτζάνι!

@ Γιωρίκας:
Δε θυμάμαι καθόλου, γι' αυτό το άφησα με το ορίτζιναλ όνομα... Όσο δύσκολο ήταν για ένα παιδάκι να ζωγραφίσει κάτι της προκοπής, τόσο καταπληκτικές ζωγραφιές έχω δει στο δίκτυο από κάτι ταλαντούχους του αθλήματος!

Saigon