Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Mix Tape (VIII)


Το μεταλλικό χερούλι
για το παράθυρο του αυτοκινήτου

Πλέον το "ηλεκτρικά παράθυρα μπρος-πίσω" είναι απαιτούμενο χαρακτηριστικό ενός καινούριου αυτοκινήτου. Τουλάχιστον τα μπροστινά είναι στάνταρ σε όλα τα μοντέλα, ίσως τα πίσω μόνο να είναι πλαστικά. Αυτό το μεταλλικό όμως έκαιγε στη ζέστη, γύμναζε το μπράτσο με το σκληρό στριφογύρισμα, και καμιά φορά μετά από καιρό έφευγε από τη θέση του καθιστώντας το παράθυρο άχρηστο.
Κλισέ σκέψη: ο γιος μου δε θα το γνωρίσει ποτέ. :-)


Τα πατίνια
Θυμάμαι την κολλητή μου στο δημοτικό να πηγαινοέρχεται στο μεγάλο μπαλκόνι τους (σε σχήμα Γ, πάνω από έναν κεντρικό δρόμο της πόλης) τσουλώντας με φόρα επάνω στα μεταλλικά πατίνια της, που είχαν το φρένο μπροστά. Τα θυμήθηκα χτες βράδυ, όταν ήρθε μια μαθήτριά μου με ενσωματωμένα ροδάκια στα αθλητικά της παπούτσια.


Η λάμπα με τις οπτικές ίνες
Θεέ μου, πόσο ΚΙΤΣ!!!! Η κεφαλή με τις οπτικές ίνες περιστρέφεται αργά. Οι άκρες των ινών αλλάζουν χρώματα. Πράσινο, γαλάζιο, κόκκινο, κίτρινο, λευκό. Εμετικό!!!
(Είδαμε πρώτη τη Lava Lamp στο Mix Tape Σεπτεμβρίου. Η τριλογία της λάμπας θα ολοκληρωθεί σε μελλοντική ανάρτηση.)


Οι ρακέτες με το "συνημμένο" μπαλάκι
Είχαν πολλή πέραση κάποτε.
Δεν έχω άλλα σχόλια. Δυστυχώς, ό,τι κι αν είχα να πω, μέσα στο μυαλό μου επισκιάζεται πλέον από το "Τάκα-τούκα, τάκα-τούκα". ROTFL


Η τσουλήθρα με τους πιγκουίνους
Το λάτρευα αυτό το παιχνίδι! Μια μηχανική σκάλα ανέβαζε τα πιγκουινάκια στην κορυφή, κι από εκεί κυλούσαν ξανά μέχρι τη βάση της σκάλας. Μαγκανοπήγαδο.
Ο νονός Baygon είπε πως σκέφτεται να πάρει τη μοντέρνα εκδοχή της πιγκουινοτσουλήθρας για το Αστεράκι μας. Δεν ξέρω ποιος από τους δύο θα το χαρεί περισσότερο! :-)

Παρατήρησα πως συνήθως οι θηλυκού γένους αναγνώστριες αφήνουν το σχόλιό τους στα Mix Tape. Μήπως επειδή οι γυναίκες τείνουμε στη νοσταλγία περισσότερο? Δεν είμαι σίγουρη.
Το βίντεο αυτού του μήνα είναι αφιερωμένο σε όλες σας!


by Saigon

Mix Tape (I), (II), (III),
(IV), (V), (VI), (VII)

7 σχόλια:

Maria Z είπε...

Κι εγώ τα λάτρευα τα πιγκουινάκια!!!!
Και όσο για εμάς τις γυναίκες εννοείται οτι είμαστε πιο συναισθηματικές απο τους άντρες!!!

Crazy Tourists είπε...

Καλά, πόσο χρονών έχουμε φτάσει και αναπολούμε...Αυτό το πιγκουινοπαιχνίδι ήταν τέλειο, πατίνια είχα κι εγώ και φυσικά οικογενειακό αυτοκίνητο μ'αυτές τις "μανιβέλες", εννοείται ότι έχω παίξει και με τέτοια ρακέτα αλλά...ποτέ δεν είχα τέτοια λάμπα (ευτυχώς! χιχι!)!!

Τρελοτουρίστρια

Φωτογράφος είπε...

Ναι, ναι, ναι!!!Ειδικά για την Candy!!!Αυτές τις μέρες το θυμήθηκα κι εγώ και το έδειξα στην κόρη μου και τριγυρνάει μέσα στο σπίτι και φωνάζει "Κάντι Κάντι"!!!Και οι πιγκουίνοι αγαπημένο παιχνίδι που δεν άφηνα τις αδερφές να παίξουν!!!Μα μεγαλώσαμε με τόσα κοινά!!!

ρίτσα είπε...

Πιγκουινάκια γιες! το βρήκα πρόσφατα και το αγόρασα.

MARIA είπε...

Είχα κι εγώ τέτοια πατίνια και ακόμη έχω τα σημάδια στα γόνατά μου από ..... τις προσπάθειες εκμάθησης....... Τα μεσημέρια του καλοκαιριού που όλοι έπεφταν για ύπνο, εγώ έκανα γύρω γύρω στην βεράντα και τους έπαιρνα το κεφάλι με τα ροδάκια (βρουμ βρουμ!!!) και τα γκαπ γκουπ πάνω στα κάγκελα!!!!!!!! Κάποιες φορές πηγαίναμε και σε πίστες για rollers!!!!!

Raggedy Man είπε...

Πιγκουινάκια ρεεεεεεεεε!!!! Με τον Αστροφάγο τα καλύτερα!

Eólica είπε...

Εγώ είχα τσουλήθρες με στρουμφάκια!! Σκάσατε όλοι τώρα απ'το κακό σας, ε;;