Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Legend has it...


Ρίγη ανακούφισης πλημμυρίσανε τις ζωές και ψυχές των γονιών του Αστέρη και του νονού του (μερικές φορές δεν είναι πιο κυριλέ να μιλάς για τον εαυτό σου σε γ' ενικό; Όχι;) όταν μάθανε έναν θρύλο, μια μυστήρια παράδοση, μια... κατάρα, θα μπορούσε να πει κανείς, που πλανάται πάνω από τα σκοτεινά βουνά της Σάιμπαϊ αλλά της ξεφύγανε όλοι την τελευταία στιγμή! Ακούστε τον μύθο, την ιστορία που από αιώνες τώρα κυκλοφορεί και κάντε ό,τι μπορείτε για να το αποφύγετε! Προσοχή, μιλάμε σοβαρά (όπως πάντα)!
Ο θρύλος λοιπόν λέει, πως όταν ένα παιδί βαφτίζεται, ο νονός του πρέπει να του αγοράσει και παπουτσάκια με τα βαφτιστικά του ρούχα. Αν δεν το κάνει (ανατριχιάζω και που το γράφω δηλαδή), το παιδί δεν θα μπορέσει να σηκωθεί να περπατήσει! Είναι ασαφές αν θα αργήσει να το κανει ή αν δεν θα το κάνει ποτέ, αλλά γεγονός είναι οτι θα υπάρχει ένα πρόβλημα. Κι επειδή κάθε θρύλος διαδίδεται μέσα από την προφορική παράδοση, να ενημερώσω εδώ πως η πηγή είναι εγκυρότατη κι επιστημονική: η ίδια μου η μάνα μου το είπε. Κι επειδή επίσης όλοι οι θρύλοι περιέχουν ένα παράδειγμα για να αποδείξουν την ισχύ τους (και καλά), υπάρχει κι εδώ παράδειγμα: μια θεία μου είχε την ατυχία και η νονά της δεν της πήρε παπούτσια όταν την βάφτισε, με συνέπεια η θεία μου να μην σηκώνεται να περπατήσει στην "ώρα" της! Οι ανησυχίες των γονιών της οδηγήσανε σε μια έρευνα η οποία έδειξε πως το παιδί δεν σηκωνότανε να περπατήσει επειδή δεν της είχε πάρει η νονά της παπούτσια στην βάπτισή της. Έτσι, η νονά αγόρασε παπούτσια και της τα πήγε και φυσικά μετά από λίγες μέρες η θεία μου περπάτησε! Τι άλλες αποδείξεις θέλετε δηλαδή;;;;;
Παρακαλείστε λοιπόν διάφοροι νονοί, νονές και κουμπάροι, όπως φροντίσετε να αγοράσετε παπούτσια στο παιδί που θα βαφτίσετε. Εμείς φυσικά είχαμε φροντίσει για παπούτσια, κάτι που μας καθησύχασε. Ρε τι πήγαμε να πάθουμε...

by Baygon

ΥΓ: τα παπούτσια επάνω δεν είναι πραγματικά του Αστέρη, αλλά έχουν πολύ νόημα!

4 σχόλια:

Acro είπε...

Επίσης όπως όλοι ξέρουμε, αν αφήσεις λίγο φαγητό στο πιάτο σου (όταν είσαι παιδί), θα βγάλεις κασίδα.

Συμπέρασμα: Μόνο από τα δυο παραδείγματα που αναφέρουμε, τα 9/10 των παιδιών θα έπρεπε να είναι (είμαστε) καθηλωμένα σε καρέκλα, ή/και φαλακρά.

Crazy Tourists είπε...

Καλέ τι πήγατε να πάθετε; Χαχα!!!

Τρελοτουρίστρια

Saigon & Baygon Inc. είπε...

@ Acro:
Υπάρχει περίπτωση να βγάλεις ποτέ άκρη με δαύτα? Στο χέρι μας είναι να μη διαιωνιστούν κάτι τέτοιες καταστάσεις...

@ Τρελοτουρίστρια:
Μην τα συζητάς, φτηνά τη γλιτώσαμε! LOL

Saigon

Φωτεινή είπε...

Η αλήθεια είναι ότι εμάς η νονά μας δεν είχε αγοράσει στη βάφτιση παπούτσια. Βέβαια είχε σκάσει ότι "πρέπει" να της πάρει, αλλά το μωρό ήταν 7 μηνών τότε, κατακαλόκαιρο και εγώ τρελλαινόμουν να τη βλέπω ξυπόλητη (τη μπέμπα). Και, ναι, ντροπή, αλλά από την εκκλησία, έφυγε ξυ-πό-λη-τη!Α, και χωρίς καπέλο!!!Πωπω -διπλή - ντροπή!

Μάλλον η περίπτωση μας αποδεικνύει το θρύλο!Η μικρή δεν περπάτησε μέχρι που της πήρε η νονά της παπούτσια!!!(όχι ότι της τα πήρε κατά σύμπτωση όταν πια η μικρή ήταν 11,5 μηνών-ναι, μέχρι τότε απολάμβανα τις γυμνές πατούσες της!- και πολύ απλά η μικρή τότε περπάτησε!!!!!!)